Nisan (Ejderha) ayı 2020 Yorumları

EN KARANLIK GECE BİLE SONA ERER VE GÜNEŞ YENİDEN DOĞAR…  VICTOR HUGO

Yaşadığımız bu zor günlerde yeni ayın yorumuna geçmeden önce İrlandalı şair Richard Hendrick’in corona’yı anlatan şiiri ile başlamak istedim:

Evet, korku var.

Evet, karantina var.

Evet, panik temelli alışveriş var.

Evet, hastalık var.

Evet, hatta ölüm bile var.

Ancak… Diyorlar ki yıllar süren gürültüden sonra, Wuhan’da artık kuş sesleri duyulabilir oldu.

Diyorlar ki, “sadece birkaç hafta süren bir sükunetten sonra bile, gökyüzünü kaplayan kalın gri duman kayboldu, yerini mavi ve berrak gökyüzüne bıraktı” diye devam ediyor,

Tüm dünyada insanlar bambaşka bir gerçekliğe uyanıyor:

Aslında ne kadar büyük olduğumuza,

Kontrolümüzün ne kadar az olduğuna,

Ve gerçekten önemli olanın ne olduğuna:

Sevgiye

Evet korkunun olduğunu biliyor ve dua ediyoruz. Ama nefretin olmasına gerek olmadığını görüyoruz.

Evet karantina var, ama yalnızlık yok.

Evet hastalık var, ama ruhunun hastalanmasına gerek yok.

Evet ölüm var, ama sevginin yeniden doğuşu da var.

Hayatı nasıl yaşayacağınıza dair yaptığınız seçimlerin şu anda farkına varın.

Bugün, nefes alın. Paniğin yarattığı gürültünün ardındakini dinleyin.

Kuşlar yeniden şarkı söylüyor,

Gökyüzü yeniden berraklaşıyor,

Bahar geliyor.

ve sevgi bizi her an sarmalıyor.

Şimdi ruhunun kapılarını aç

Ve

Sesin boş meydanın ucuna kadar gitmeye yetmeyecekse bile…

Şarkını söyle…

İçinde olduğumuz dönemi ve herşeye rağmen umudu o kadar güzel anlatmış ki karamsar havamızı yumuşatacağı düşüncesiyle bu ayki yorumlarımıza başlamadan paşlaşmak istedik. 5 Nisan itibari ile Ejderha (Yang toprak) ayına giriyoruz ve Çin takvimine göre İlkbaharın sonu olan Ejderha ayı ile ağaç enerjisinin etkisinden çıkıp, ateş enerjisinin etkisine geçiyoruz. Ejderha (toprak) ve üzerinde Yang Metal ile temsil ediliyor. Çok güçlü bahar ayı olan Mart ayı için geçen ay zor geçeceğiyle ilgili öngörülerde bulunmuştuk ve maalesef öyle de oldu… Şimdi önümüzde doğanın cıvıl cıvıl olacağı ancak bizim evlerimizden eşlik edebileceğimiz bir başka zorlu ay var .

Yılın güçlü metal elementi, bu ayın metal elementi ile desteklenmekte ve Ejderha’dan gelen toprak desteği ile de etkisini daha da arttırmakta… Bu demek oluyor ki bu ay da rahat nefes alamayacağız… Hastalık etkisini devam ettirebilecek ve bizler de salgından korunmak ve sevdiklerimizi korumak adına evlerimizde kalmaya devam edeceğiz… Yang Metal/ Ejderha kombinasyonu Fai Kong olarak adlandırdığımız özel bir enerjiye sahiptir ve bu kombinasyonda doğanlar sezgiseldirler ve her türlü zorluğa rağmen bir şekilde küllerinden yeniden doğarlar… Bu demek oluyor ki  ay itibari ile küllerimizden yeniden doğacağımız bir değişim süreci gerçekleşmeye başlamış oluyor… Bildiğimiz gibi her değişim sancılı ve zordur. Nisan ayı ile birlikte artan  farkındalığımız  bu süreçte  içsel gücümüzün bilincine varmamızı sağlayacak. Bu değişim ve dönüşümümüzü başlatabilmek adına yapmak isteklerimize odaklanarak  kendimize yatırım yapmalıyız. Yine yaşadığımız bu dönem, birçok şeyi  sorgulamamıza neden olacak. Sahip olduğumuzu düşündüğümüz herşeyin tamamen bize ait olmadığını ve hayatımızda süregelen durumun bir garantisinin olmadığının daha çok bilincinde olacağız. Kendimize dönüp, niçin buradayım?, niçin bunu yapıyorum?, veya ben ne yapıyorum’ları sorgulayabileceğiz. Özellikle de gergin, sinirli veya ne yapacağımızı bilemediğimiz bu dönemi spiritüel olarak sorgulamak ve toparlanmak için mükemmel zamanlar olarak değerlendirebilir, bol bol meditasyon ve nefes çalışarak sağlığımıza faydalı hale getirebiliriz..Özellikle bu dönemde giysilerimizde kırmızı rengi tercih etmemiz kök çakramızı besleyerek bağışıkşılığımızı kuvvetlendirmeye yardımcı olabilecektir.

Eğer haritanızda ay/yıl/gün/saat hanenizde Köpek varsa bu ay Ejderha ile zıtlık yaşayacaksınız. Özellikle ilişkilerinize, aile ve partnerinizle olan iletişiminize dikkat edin. Eğer köpek gün hanenizde ise hareketlerinizde ve konuşmalarınızda daha da dikkatli olmaya çalışmanızda fayda var. Eğer gün hanenizde Ejderha varsa kendi kendinize eziyet edebilirsiniz, kendinize iyi davranmaya çalışın..Bu ay özellikle solunum yollarımıza daha fazla dikkat etmeliyiz, allerjisi olanlar ise daha fazla dikkatli olursa istenmeyen durumları önlememizi sağlayacaktır. Beslenme şeklimize de dikkat etmeli ve bağışıklık sistemimizi mümkün olduğunca güçlü tutarak sağlığımızı korumaya çalışmalıyız.

Son olarak; Bugün çok sevdiğim özel bir arkadaşım Bob MARLEY’İN shine like a star şarkısını paylaşmış, ben de sizlere karanlıklardan yıldız gibi parlayarak ışığınızı sonsuza kadar yansıtacağınız muhteşem günler diliyorum….

Ve şarkı sizin için gelsin diyorum..

FENG SHUİ YILDIZLARI
5 Nisan 2020 – 5 Mayıs, 2020
Merkez (7,6) ; Bu alanda bulunan enerjilerin olumsuz etkisiyle gergin ve endişeli  olabiliriz. Bu nedenle mümkün olduğunca sakin olmalı ve tartışmacı tutumlardan kaçınmalıyız. Ayrıca bu alanda keskin metal objeleri kullanmaktan kaçınmalıyız. Özellikle giriş kapısı bu alana denk gelenler de bu bölgede gerekli emniyet tedbirlerini almayı ihmal etmemeli ve o bölgenin iyi aydınlatıldığından emin olmalı

Kuzey (3,2);  Olumsuz enerjilerin bir araya geldiği bu yönde ay boyunca çok dikkatli olmanızı öneriyoruz. Özellikle daha önceki yanlış anlamaların neden olduğu yeni tartışmalardan kaçınmanızda fayda var. Bu tartışmaların tırmandırılması işhayatınızda veya özel hayatınızda büyük etkilere neden olabilir. Mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışmalıyız. Ayrıca sağlık ile ilgili konularıda etkileri nedeniyle bu alanları aktive etmemeli ve mümkün olduğunca vakit geçirmemeye özen göstermelisiniz. Metal objeler kullanarak da bu olumsuz etkileri hafifletebilirsiniz.

Kuzeybatı (8,7); Aydan gelen olumsuz etkiler nedeniyle dikkatli olunması gereken yönlerden bir diğeri..özellikle de giriş kapısı bu yönde olanlar  güvenlik önlemlerini gözden geçirmeli.  Para kaybına neden olabilecek durumlarla karşılaşmamak için bu alanda üçlü bambu kullanabilirsiniz..

Batı (9,8); Olumlu enerjilerin birbirini desteklediği en şanslı diyebileceğimiz bu alanda mümkün olduğunca çok vakit geçirmeye çalışın diyoruz.. Bu bölgeyi sesli ve hareketli objeler kullanarak aktive edebilir bolluk ve bereket enerjisini mekanlarımıza çekebiliriz.

Güneybatı (4,3);  Bu alandaki enerjilerin etkisiyle bazı dedikodular veya yanlış anlaşılmalardan  kaynaklabilecek  kavgacı bir tutum içinde olabilirsiniz.  Böyle durumlarda, ikili ilişkilerinizde sakin kalmaya gayret göstermelisiniz. Aksi halde bazı maddi kayıplar söz konusu olabilir. Bu alanlarda kırmızı renkli objeler (yastık, mum vb. Gibi) kullanarak olumsuz etkileri azaltabilirsiniz.

Güney  (2,1);  Aydan gelen olumlu etkiler  bu alanları aktif olarak kullananlara eğitimde başarı şansı ve kariyerlerinde ilerleme imkanı vermekte.  Diğer yandan sağlık ile ilgili konularda olumsuz etkilerden korunmak için dengeli beslenmeye özen göstermeliyiz. 

Güneydoğu (6,5); Ne yazık ki  diğer olumsuz bir yönümüz daha…Bu alandaki enerjiler nakit sıkıntısına neden olurken sağlık problemlerine de neden olabilir.  Panik, korku, gerginlik ve tartışmalara neden olabilir. Sakin ve sabırlı olmamızda fayda var. Sesli ve hareketli objeleri kullanmaktan kaçınmak ve  kırmızı renkli objeler kullanmak bu etkileri hafifletebilir.

Doğu (5,4); Sınavlara hazırlananlar ve bilgi birikimini arttırmak isteyenler için ay boyunca kullanabilecekleri bir bölge. Ayrıca uzun dönemli ilişki ve arkadaşlık isteyenler de bu alandan faydalanabilir. Bu olumlu enerjinin etkisinden faydalanmak isterken hareketli ve sesli objeleri kullanmaktan kaçınmalıyız. Onun yerine bu bölgede  çalışarak ya da okuyarak vakit geçirebiliriz.

Kuzeydoğu (1,9);  Olumlu enerjilerin biraraya geldiği diğer şanslı alanlardan bir diğeri. Bu enerjilerin etkisiyle gelirlerde ve nakit akışında bir iyileşme yaşanabilir. İşletmesi olanlar yeni projelere imza atarak veya yeni müşteriler edinerek gelir artışları elde edebilirler. Ay boyunca evden çıkamadığımız bu zor  zamanlarda bu alanda bol bol vakit geçirmenizi öneriyoruz. Hareketlli ve sesli objeler kullanarak bu olumlu enerjileri aktive edebiliriz.                              

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Nisan ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir.

Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için gerçek bilgilerinizle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Mayıs (Yılan) ayı yorumlarımızda görüşmek üzere…

SEVGİYLE KALIN

Bir yanıt yazın